Covid-19: nytt vaccin kan vara klart till oktober

Covid-19: nytt vaccin kan vara klart till oktober

Det springs allt snabbare i loppet om att få fram ett Covid-19-vaccin. Det Oxford-baserade laboratoriet Institute Jenner säger nu att deras vaccin kanske kan vara färdigt att lanseras på marknaden redan i oktober. Laboratoriet har redan börjat produktionen, då man är säker på att få vaccinet godkänt inom loppet av augusti och september, då de sista testresultaten kommer att vara färdiga. Under de senaste månaderna ha de testat vaccinet på människor med vad som ser ut som ytterst positiva resultat. Det brittiska laboratoriet säger till och med att deras vaccin är relativt billigt och lätt att massproducera. Det handlar dock om ett vaccin som ska ges till patienter varje år – precis som fallet är med influensavaccin.

Positiva besked rapporteras även från laboratoriet Johnson & Johnson i USA. Där är man också övertygad om att ha utvecklat det rätta vaccinet mot Covid-19, och har därför tidigarelagt sina försök på människor till juli. 

Även flera spanska laboratorier arbetar dygnet runt med att hitta ett vaccin. Om allt går som man hoppas så räknar man med att påbörja tester på människor vid slutet av året.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.