Dyster ekonomisk prognos för Spanien

Dyster ekonomisk prognos för Spanien

Den spanska ”lockdown” under coronakrisen blir dyr, riktigt dyr. Uppskattningen som regeringen gjort om ett fall av den spanska BNP på 6-9 procent är inte realistisk, menar Internationella Valutafonden (IMF). IMF uppskattar att den spanska ekonomin kommer att störtdyka med 12,8 procent i år. IMF uppskattar att både Italien och Frankrike kommer att lida samma nedgång. Det stora fallet i spansk ekonomi innebär, i grova drag, att tillväxten på totalt 15 procent, som landet skapade åren 2014-2019, nu går förlorad.

IMF har också dystra prognoser för landets arbetslöshet. De fruktar att den spanska arbetslösheten i perioder kan komma att närma sig 30 procent. Från 2021 kommer Spanien återigen uppleva tillväxt, men den ekonomiska återhämtningen kommer att bli en långsam process eftersom den ekonomiska krisen är världsomsfattande, menar IMF.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.