Covid-19: Positiv utveckling i det mesta av Spanien

Covid-19: Positiv utveckling i det mesta av Spanien

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Situationen är svår i Asturien och staden Burgos, i Castilla-León, i norra Spanien, men annars är covid-19 smittan i Spanien antingen stabil eller minskande. I flera regioner, som t ex i Andalusien, har antalet smittade under de senaste två veckorna minskat med upp till 30 procent. Dagens smittsiffra (torsdag) i Andalusien ligger på 2 821. För bara 10-12 dagar sidan låg den dagliga smittsiffran på mellan 4 000-5 000. I Málagaprovinsen har 318 invånare smittats de senaste 24 timmarna. Tidigare smittades mellan 400-500 invånare per dygn på Costa del Sol.

På nationellt plan uppgår antalet smittade i dag till 452 smittade per 100 000 invånare – det är en markant minskning på bara 10-12 dagar. Både centralregeringen och experterna är överens om att siffrorna fortsätter att vara allt för höga – men att restriktionerna börjar ge resultat. På enstaka platser lättas det nu på restriktionerna. Detta gäller t ex i Katalonien, där restaurangerna nu delvis återöppnar efter att ha varit helt stängda i 30 dagar.

I nuläget är det högst troligt att de nuvarande restriktionerna, som de enskilda regionerna tillämpat, kommer att fortsätta den närmaste framtiden.

(Källa: Dagstidningen El País)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco