Covid-19: Positiv utveckling i det mesta av Spanien

Covid-19: Positiv utveckling i det mesta av Spanien

Situationen är svår i Asturien och staden Burgos, i Castilla-León, i norra Spanien, men annars är covid-19 smittan i Spanien antingen stabil eller minskande. I flera regioner, som t ex i Andalusien, har antalet smittade under de senaste två veckorna minskat med upp till 30 procent. Dagens smittsiffra (torsdag) i Andalusien ligger på 2 821. För bara 10-12 dagar sidan låg den dagliga smittsiffran på mellan 4 000-5 000. I Málagaprovinsen har 318 invånare smittats de senaste 24 timmarna. Tidigare smittades mellan 400-500 invånare per dygn på Costa del Sol.

På nationellt plan uppgår antalet smittade i dag till 452 smittade per 100 000 invånare – det är en markant minskning på bara 10-12 dagar. Både centralregeringen och experterna är överens om att siffrorna fortsätter att vara allt för höga – men att restriktionerna börjar ge resultat. På enstaka platser lättas det nu på restriktionerna. Detta gäller t ex i Katalonien, där restaurangerna nu delvis återöppnar efter att ha varit helt stängda i 30 dagar.

I nuläget är det högst troligt att de nuvarande restriktionerna, som de enskilda regionerna tillämpat, kommer att fortsätta den närmaste framtiden.

(Källa: Dagstidningen El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.