Covid-19: Restriktionerna revideras i helgen

Covid-19: Restriktionerna revideras i helgen

De nuvarande covid-19 restriktionerna gäller till och med den 23 november. Därför kommer Junta de Andalucía att nu på söndag, senast måndag, presentera nya åtgärder i kampen mot smittan. Allt tyder dock på att de nuvarande restriktionerna varken lättas eller stramas åt, utan att de i stället förlängs som de är i ytterligare 15 dagar. På så sätt kommer myndigheterna över långhelgen i början av december och förhindrar onödiga resor och risken för att smittan sprider sig. 6 och 8 december är nämligen heldagar vilket gör det möjligt att ta ut en långhelg, då många normalt reser eller besöker familj på annan ort. De nuvarande restriktionerna omöjliggör sådan rörlighet.

Nuvarande restriktioner:

– Verksamheter ska stänga senast kl. 18.00, detta gäller även alla restauranger (med undantag för take away), butiker, gym och kulturella aktiviteter. Endas essentiella verksamheter som livsmedelsbutiker, apotek, sjukhus, veterinärer och bensinstationer tillåts ha öppet efter detta klockslag.

– Utegångsförbud gäller alla mellan kl. 22.00-07.00. Antalet personer som får träffas uppgår fortfarande till maximalt sex personer, oavsett om man möts ute eller hemma.

– Ingen får bege sig utanför sin kommuns gränsen om det inte gäller ett viktigt ärende, som ska vara dokumenterat, såsom läkarbesök, vård av äldre i hemmet eller arbete.

– Förskolor och skolor har öppet som vanligt. Universitetsstudier sker nästan uteslutande online.

(Källa: Dagstidningarna Diario Sur och MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.