Covid-19: Sjukhusen klarar sig – vårdcentralerna nära kollaps

Covid-19: Sjukhusen klarar sig – vårdcentralerna nära kollaps

Pandemin sliter på den spanska hälsovården, men nu annorlunda jämfört med under våren. Då var det sjukhusen som hade problem att hinna med alla patienter som krävde sjukhusvård. Nu är det i stället landets vårdcentraler som är nära kollaps – även i Málagaprovinsen. Varken Junta de Andalucía eller Carlos Bautista, som är ansvariga för driften av vårdcentralerna i provinsen, försöker bortförklara problemet. ”Varje kväll ber jag om att det kommer ett vaccin snart, och att vi kan få bukt med pandemin”, säger Carlos Bautista i en intervju till nyhetstidningen SUR. ”Vi kan dessvärre inte göra mirakel, så jag måste be alla om att ha tålamod. Det gäller både läkare och sjuksköterskor, som jobbar under en enorm press, samt patienter och andra privatpersoner, som måste vänta allt för länge på att få besökstid samt behandling”, tillägger han.

Flera vårdcentraler är nu nära kollaps då det bland annat ligger på dem att ta emot personer med symptom på Covid-19 samt göra Covid-19-test.

Sjukhusen i landet är dock inte speciellt belastade av de stigande smittsiffrorna. Med undantag för Madrid utgör antalet Covid-19-patienter endast ca 10 procent av de inlagda patienterna på sjukhusen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.