Investeringsfonder tittar på Costa del Sol

Investeringsfonder tittar på Costa del Sol

De tunga, mörka molnen drar ihop sig över Costa del Sols hotellbransch. Men allt fler tror på att solen en dag återigen kommer att skina från en klar himmel. Bland de mest optimistiska hittas europeiska och amerikanska investeringsfonder, som nu riktar sina blickar mot Costa del Sol.

Hotellägarföreningen (Aechos) bekräftar att man under den senaste månaden, varje vecka, mottagit fyra seriösa förfrågningar från kapitalstarka fonder, som är angelägna om att investera på den spanska solkusten. ”Efter en fruktansvärd sommar, och än värre perspektiv för det som är kvar av året, är många hotell antingen öppna för tanken att sälja eller så är de tvingade till att sälja”, förklarar hotellägarföreningens ordförande, Luis Callejón och fortsätter: ”Med en beläggningsgrad på 40 procent under sommaren, och med fallande priser på övernattningar, stänger 80 procent av Málagaprovinsens hotell nu på obestämd tid. På kort sikt är utsikterna i branschen mycket dystra, men vid sådana här tider finns det andra som ser tillfället som deras chans att slå till.”

Det är inte bara hotellen i provinsen som har problem. Flera handelsföreningar uppskattar att mellan 20-25 procent av deras medlemmar hotas av nedstängning efter att deras omsättning fallit med ca 50 procent.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.