Covid-19: smittrekord på Costa del Sol

Covid-19: smittrekord på Costa del Sol

Med strax över 1 000 nya smittade nådde antalet smittade i Málagaprovinsen ett sorgligt, nytt rekord under tisdagen. Sedan nyår har de dagliga smittsiffrorna stadigt ökat och det är naturligtvis därför som Junta de Andalucía infört nya restriktioner, liksom dem som rådde i november. Dessa innebär bland annat att det råder utegångsförbud från kl. 22.00, restauranger ska stänga kl. 18.00 (caféer kl. 20.00) och man får samlas max sex personer. 

De höga smittsiffrorna orsakar allt högre press på sjukhusen i provinsen och både myndigheter och experter är överens om att vi går en svår vinter till mötes, även om de första invånarna nu vaccinerats, vilket betyder att man har använt 58 procent av för stunden tillgängliga vaccin. Andalusien tar emot små försändelser med nya vaccin varje vecka – precis som övriga Spanien, och fram till mitten av mars kommer mängden att öka markant.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.