Snö och kyla över hela landet

Snö och kyla över hela landet

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Det fortsätter att vara kallt i Spanien – riktigt kallt. I Madrid och hela centrala Spanien nådde temperaturen under tisdag natt ned till -10 °C. I städerna Teruel, Huesca och Segovia nådde temperaturerna ända ned på -15 °C. De långa temperaturerna gör naturligtvis att de enorma mängder snö som föll under helgen fortsätter att skapa stora problem både för trafik och logistik i stora delar av landet. Speciellt Madrid är hårt drabbat, där både kommunen och landstinget rekommenderar alla invånare att hålla sig inomhus, för att bland annat inte belasta sjukvården. Landstingets sjukhus är nämligen nära kollaps på grund av alla trafikolyckor i samband med ovädret, samt de många patienter med covid-19.

Det har gått nästan 50 år sedan som Madrid och centrala Spanien upplevt så stora mängder snö som nu, liksom så långa temperaturer.

På Costa del Sol är det bara kallt, med nattemperaturer ned mot 5 °C. På flera platser inåt land, speciellt i trakterna kring Cómpeta, Mijas och Ronda, har det snöat en del, men denna snö töar dock snabbt bort.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco