Covid-19: Smittutbrotten på vårdhem halverats

Covid-19: Smittutbrotten på vårdhem halverats

Smittutbrotten på vårdhem halverats 15 dagar efter vaccinering. De boende på spanska vårdhem kan äntligen pusta ut. Efter den nationella vaccinationskampanjen på spanska ålderdoms- och vårdhem, som var de första i landet att bli vaccinerade, ses nu en markant minskning av smittillfällena på hemmen. Enligt det spanska hälsovårdsdepartementet har det registrerats 103 smittade på vårdhem denna vecka, vilket är hälften jämfört med bara ett par veckor sedan. Åtta av landets regioner har registrerat den välkomna trenden, inklusive Andalusien. Medan smittsiffrorna gått ned dryga 7 procent på nationellt plan, har smittsiffrorna på vårdhemmen gått ned nästan 50 procent under samma period. 

Även om en del regionalmyndigheter nu lättat restriktionerna och tillåter besök på vårdhem där bägge vaccindoserna delats ut, rekommenderar experterna fortfarande försiktighet.

(Källa: El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.