Semana Blanca förblir i Málaga

Semana Blanca förblir i Málaga

Många barnfamiljer känner press på att få ihop vardagen när föräldrarna jobbar och barnen har skollov. Speciellt i år har det höjts röster för att ställa in skollovsveckan Semana Blanca, då situationen försvåras ytterligare på grund av den pågående pandemin – det hålls inga läger för barnen och inte heller mor- och farföräldrar kan passa de yngre på grund av covid-19-smittrisken. Att detta är aktuellt just nu beror på att skollovet Semana Blanca, motsvarande det svenska sportlovet, börjar på måndag. Málaga är den enda provins i Andalusien som har ledigt denna period i mitten av skolårets andra trimester, som i år alltså infaller 22-28 februari (samt måndagen den 1 mars, som blir helgdag då helgdagen den 28 februari, Día de Andalucía, i år infaller på en söndag och alltså förflyttas till måndag). Men från utbildningsministern, Javier Imbroda, är beskedet tydligt: ”Datumet för Semana Blanca har varit känt sedan maj 2020, då skolkalendern godkändes, och vi anser att alla haft god tid på sig att organisera lösningar.” Semana Santa förblir alltså en skollovsvecka för barnen i Málagaprovinsen.

Semana Blanca inrättades som skollovsvecka av exkung Juan Carlos I på 80-talet, med syfte att skolbarnen skulle få möjlighet att utöva vintersporter. Nu för tiden är det alltså endast Málagaprovinsen som håller kvar vid skollovet – någonting som försvaras av lärarna, som säger att skollovet är positiv för inlärningsprocessen.

Skollov eller ej den sista veckan i februari, så är antalet skoldagar de samma i hela Andalusien – 178 dagar för de yngre och 175 dagar för de äldre skolbarnen.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.