Covid-19: Spanien kortar karantänen till 10 dagar

Covid-19: Spanien kortar karantänen till 10 dagar

Den spanska hälsovården och samtliga av landets 17 autonoma regioner har kommit överens om att reducera karantänen för möjlig Covid-19-smitta från 14 till 10 dagar. Den nya regeln gäller för invånare som har varit i nära kontakt med en smittad, men som inte har symptom. Myndigheterna har valt att korta karantäntiden i hopp om att fler invånare nu ska respektera karantänen och isolera sig, som inte speciellt många gjort hittills.

Smittsiffrorna i Spanien fortsätter att vara höga även om de ligger stabilt omkring 10 000 nya fall om dagen. Smittan och problemen är störst i Madrid, där regionen delats upp i stadszoner med mycket begränsade möjligheter att ta sig mellan zonerna. Den utbredda smittspridningen i huvudstaden samt regionen orsakar press på sjukvården där.

I Málagaprovinsen ligger den dagliga Covid-19-smittan på mellan 300-500 nya fall om dagen. Det är dock bara ett fåtal smittade som har behov av att läggas in på sjukhus, så precis som i övriga Spanien är sjukhusen inte överbelastade.

(Källa: Ministerio de Sanidad och nyhetstidningen El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.