Det byggs högre än aldrig förr

Det byggs högre än aldrig förr

Visst sprudlar optimismen på Costa del Sols fastighetsmarknad men de positiva takterna når inte samma nivåer som i Alicante. I staden Torrevieja, som lockar många skandinaver, tas nu de första spadtagen till bygget av 18 nya skyskrapor, som ska ligga strax utanför centrum. De högsta byggnaderna blir inte mindre än 29 våningar höga och kommer naturligtvis ha havsutsikt.  

Lett av Benidorm har Alicanteprovinsen under flera decennier haft som tradition att bygga höga byggnader. Regionens stadsplan har inte ändrats nämnvärt sedan 1987 och ger i stort sett fria händer åt byggherrarna. Det har till och med alltid varit bred politisk majoritet med stöd från allmänheten bakom de stora byggprojekten, som leder till fler invånare, fler turister och fler arbetstillfällen.

Aldrig tidigare har det dock utställts så många bygglov till så stora projekt samtidigt.

(Källa: El País)  

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.