Málaga C.F. behöver mer kapital

Málaga C.F. behöver mer kapital

Covid-19-pandemin drabbar alla hårt – även Málaga Club de Fútbol. Fotbollsklubben har just ansökt om kassakredit på 8,6 miljoner euro, för att inte få likviditetsproblem innevarande år. Klubben lider bland annat väldigt mycket av att tvingats ha spelat utan publik i ett helt år. Normalt inkasserar Málaga C.F. 4 miljoner euro per säsong i försäljning av säsongskort.

Klubben blev annars skuldfri efter att den sittande administratorn, José María Muñoz, tillträdde för några år sedan. I stort sett hela spelarstaben sades upp precis som många andra anställda, och andra utgifter minskades rejält. Stadens fotbollslag har i dag ett hanterbart lån som uppgår till 5 miljoner euro i fotbollsförbundet La Liga, men ansöker nu alltså även om kassakredit. Administratorn hoppas att det innan årsskiftet kan falla en slutgiltig dom i fallet mellan Al-Thani, hotellkedjan Blue Bay och minoritetsaktieinnehavarna, så att ägarförhållandena blir klara. Först därefter kan Málaga C.F. på allvar börja tänka på framtiden – antingen genom en vanlig försäljning till en ny ägare eller genom betydande ökning av aktiekapital.

(Källa: Diario SUR)  

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.