Ekonomiska åtstramningar att vänta

Ekonomiska åtstramningar att vänta

Det blir fler och fler äldre, och de blir äldre och äldre. Till det tillkommer att statskassan är mer trängd än någonsin. Därför lägger den spanska regeringen nu till ytterligare en reform till landets pensionsregler. Fram till år 2027 stiger pensionsålder gradvis till 67 år, men regeringen vill i deras senaste upplägg belöna invånare som stannar på arbetsmarknaden ännu längre.

Motsvarande ska invånare som annars har varit tillräckligt länge på arbetsmarknaden i dag få full pension innan man blir 67 år, få pensionen reducerad med 8 procent. Från 2021 planerar den sittande regeringen också att frysa alla offentliga löner.

De två nya förslagen står i stark kontrast till ökningen av de offentliga lönerna och pensionsutbetalningar, som regeringen införde när den tillträdde i januari.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.