Málaga C.F. kämpar mot klockan

Málaga C.F. kämpar mot klockan

Det råder hårda tider för stadens fotbollslag; Málaga Club de Fútbol. I början av sommaren sades 36 anställa på administrativa tjänster upp och för ett par veckor sedan blev tio spelare uppsagda. Klubbens administrator, José María Muñoz, la under måndagseftermiddagen korten på bordet för den lokala pressen: ”Om jag drar tillbaka uppsägningen av de berörda spelarna handlar det om betalningsstopp i oktober och konkurs i november. Där till tillkommer att vi måste hålla oss inom ligans spelregler. Gör vi inte det flyttas vi administrativt ned i division 2 B till nästa säsong. Vi har fram till den 5 oktober på oss att få ordning på allt.”

Under pressmötet bekräftade Muñoz att fyra av de uppsagda spelarna, som alla spelade på gamla kontrakt med löner från den tiden då Málaga C.F. spelade i division 1, nu har funnit nya betesmarker. Han förväntar sig att de andra spelarna också kommer att lämna klubben snart, med undantag för en eller två spelare, som kommer att acceptera klubbens nya ekonomiska ramar. ”Som det är i dag ska vi bygga upp et nytt lag med sju nya spelare som kommit till klubben i stort sett gratis, ett par av de etablerade spelarna från förra säsongen samt talanger från ungdomsavdelningen”, avslutade Málaga C.F. administrator. 

Spanska division 2 börjar nu i helgen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.