Ett ögonblick, vad säger panelen? (December 2021)

Ett ögonblick, vad säger panelen? (December 2021)

Månadens frågor

1. I SuecoPlus+ har vi med en artikel om Cortijo Jurad, som sägs vara ett av Spaniens mest hemsökta hus. Människor som besökt det säger att de upplevt de mest underliga saker, som att saker försvinner, samt sett saker som förändrat dem för evigt. Tror du på det paranormala?

2. I nyheterna senaste tiden har man kunnat läsa om att det är höga föroreningar i Málaga. Tänker du på föroreningar och hälsa där du bor och rör dig?

3. Förra åren var restriktionerna i samhället hårdare än vad de är i år. Det innebar att julfirandet för många såg mycket annorlunda ut än normalt. Hur ser julfirandet ut för dig i år?


Tony

1. Nej inte alls. Många som säger sig ha sett än det ena och än det andra, men de lyckas ju väldigt sällan (aldrig) föreviga det på bild, trots att merparten av jordens befolkning numer går runt med en mobiltelefon i högsta hugg dygnet runt.

2. Jag går inte runt och tänker på det på daglig basis även det säkert vore det bästa om alla gjorde. Jag kan tyvärr inte säga att jag personligen bidrar på ett specifikt sätt eller har tagit livsomvälvande beslut med bättre miljön som orsak. 

3. Förra årets jul firades i Spanien med delar av familjen. Så kommer, förhoppningsvis, även årets jul se ut. Vi firar i Spanien med sol- och bad på dagen och Juanson på kvällen.


Monica

1. Nja, jag tror absolut att det finns information att hämta därute om man inte stänger alla sinnen men jag känner sällan/aldrig av sådant själv. Har personligen träffat folk som har ”bättre uppkoppling” än jag.

Däremot är jag helt övertygad om att man kan uppnå vissa resultat om man är tydlig med att låta sina tankar och önskemål uttryckas högt och tydligt i ord så att universum kan uppfatta dem. Det tror jag på.

2. Jag vistas ju mest i Marbella, bor vid stranden. Här är trafiken inte så kännbar och jag upplever aldrig smog eller att luften är dålig. Men jag uppskattar oerhört mycket att vi slipper trafiken utmed strandpromenaden som är så påtaglig på många andra orter. Vår strandpromenad är helt fri från fordon. Enastående!

Hade jag haft en partner skulle jag nog gärna haft ett litet hus på landet, men inte på grund av föroreningar, utan för att kunna ha hund.

3. Min yngsta dotter har köpt hus i Stockholm som de får flytta in i just i december, så vi ska fira jul där tillsammans med min äldsta dotter och hennes Londonfamilj samt min bror och svägerska och de tre barnbarnen. ❤

Det ser jag oerhört mycket fram emot. 

Julmaten är vi väl inte överdrivet förtjusta i – det brukar bara bli lite sill som min bror lägger in, jag gör julskinkan, men annars bygger vi på med chark och ost som vi alla tycker om till lunchen. På kvällen innan julklappsutdelningen (där alla paket har rim) äter vi ofta fondue eller något helt annat. Höjdpunkten är julklappsspelet, där alla har köpt hemliga, små presenter som man slår tärning om. Det blir alltid hysteriskt och vansinnigt roligt. Släkten är bäst!


Marie-Anne

1. Jag är en ganska jordnära person och tror inte speciellt på sådant. Jag har aldrig besökt huset så det är svårt att säga något om det hela, men jag tror att det är mest inbillning att man vill tro att det händer något för spänningens skull. Jag vet inte var huset ligger men jag skulle vilja göra ett besök för att se om det händer något.

2. Jag är mycket noga med att inte förorena och tänker på min hälsa. Vi bor i stan och har mycket trafik utanför med höga ljud från speciellt mopeder som också förorenar luften. Vi kommer dock att bo kvar inne i stan eftersom jag fortfarande arbetar och har ca 10 minuters gångväg till mitt arbete och behöver varken bil eller buss för att komma dit. Vi handlar ekologisk så mycket som vi kan och försöker äta nyttigt.

3. Förra året var det inget julfirande alls, men i år blir det julfirande med vänner från Sverige som kommer till Fuengirola. Vi har inte bestämt ännu om det blir restaurangbesök eller firande hemma. Jag ska också köpa lite mer julpynt och hänga på min julgran. Företaget kommer i år att arrangera ett besök på restaurang med julbord också. Förra året blev det catering och firades på kontoret. Det kommer att bli en betydande bättre jul i år, det är garanterat.


Brith

1. De gånger jag läst eller hört om paranormala händelser har jag tyckt att det var spännande men jag tror inte på det på riktigt. Kanske kommer jag att ändra uppfattning om jag själv får uppleva det någon gång. En kittlande tanke.

2. Hur klimatet och föroreningarna har påverkat min familjs hälsa har varit mycket viktigt. Jag och min man bor sedan 10 år i Sverige under sommarhalvåret och valde redan 1979 att flytta från Stockholm till landet utanför Kungsör med tre barn. Växter både ute och inne är ett måste och ett stort intresse för mig. Barnaskaran växte med ytterligare ett barn som fick växa upp på landet med den frihet det innebar. Vintern i Fuengirola känns helt ok, vi bor i en attico-lägenhet nära en park och havet. Där kan jag odla lite växter, ta promenader längs havet och njuta av sol, värme och friska havsvindar.

3. Förra julen blev annorlunda för oss på grund av pandemin, som tvingade oss att vara kvar i Sverige under lång tid. Vi firade julen med barn och barnbarn, som vi inte gjort på flera år. Det var trevligt och annorlunda. I år återgår vi till ett stillsamt firande i Fuengirola, ensamma eller med vänner. Kanske får vi besök från Sverige. Vem vet?

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.