FreakCon hela helgen

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FreakCon är en internationell mässa fylld med manga, serietidningar, tv-serier och tv-spel, som denna helg ”gästar” Málaga. I normala tider skulle mässan hållas i Málagas kongresscenter, men i år kommer den hem till besökarna online, och det kommer att erbjudas olika aktiviteter, workshops och turneringar, med inbjudna skådespelare som Verónica Sánches (från bland annat Sky Rojo), Goya-vinnaren Jesús Vidal samt tecknare som Idígoras och Pachi. Även dokumentärskaparen och kommunikationschefen från Vancoucer Media för ”La Casa de Papel”, Sara Solomando, kommer att medverka. Värd för mässan är den berömda spel- och friki-influensern Hurona Rolera.

Från Málagas provinsstyrelse säger man ”Att ungdomar i år deltar i mässan hemifrån gör evenemanget möjligt med hänsyn till covid-restriktioner, utan att göra avkall på rolig och varierande kvalitetstid under helgen.”

Nämnas kan även inslag på mässan som en turnering i League of Legends med 5 000 euro i prispotten, framträdanden med artisterna BTA, FJ, Mute och KBZA samt en pianokonsert med stycken från populära tv-spel och filmer som Elsky.

Helgens FreakCon är den femte i ordningen och sänds direkt via stremingplattformen Twitch, och pågår alltså 24 och 25 april. 

”Inträdet” är gratis.

(Källa: malaga.es)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco