Full aktivitet på Svenska kyrkan Costa del Sol

Full aktivitet på Svenska kyrkan Costa del Sol

Det är full aktivitet på Svenska kyrkan på Costa del Sol igen. Flera dagar i veckan fylls kyrkans lokaler med besökare för aktiviteter som handarbete, barnlek, målning, spanska, kör, yoga, ungdomshäng och inte minst söndagarnas gudstjänster. Caféet har öppet nästan alla veckans dagar och det finns tillgång till bland annat bibliotek och lekhörna, eller så kan man njuta av bara en kaffe med nybakad kanelbulle medan man beundrar konsten på väggarna, som skapas av lokala konstnärer som här får ställa ut månadsvis. Viss tid på året fylls kyrkan också med konfirmander, och vigslar på Costa del Sol genom kyrkan fortsätter att vara mycket populära.

Svenska kyrkan, som ligger centralt i Fuengirola, är en plats öppen för alla och en plats för både munter samvaro och för djupare samtal. Efter att hela verksamheten stoppades, liksom allt i det spanska samhället, när pandemin bröt ut är det nu mycket glädjande att se besökssiffror närmare 80 personer vid gudstjänster och till och med 100-talet personer vid vissa föreläsningar!

I kyrkans café är det utställning med spännande konst på väggarna, och det serveras bland annat smarriga kanelbullar.

”Vi är i dag två anställda – Britta Snickars som musiker och jag som kyrkoherde, och så har vi ett 30-tal härliga volontärer. Jämför detta med hur det var för ett år sedan, då det bara var fyra-fem volontärer”, säger Anders Roos, som är glad att vikariera i kyrkan på Costa del Sol och se verksamheten växa. Anders är pensionerad efter att bland annat ha arbetat som kyrkoherde i Sollentuna i 21 år. Britta å sin sida kommer senast från Kungsholms kyrka (Stockholm) och hann bara vara pensionär i tre dagar innan hon tackade ja till arbetet i Fuengirola. Hon har erfarenhet från utlandet sedan tidigare då hon både arbetat i Sjömanskyrkan i London och i Svenska kyrkan Gran Canaria.

I kyrkans café är det utställning med spännande konst på väggarna, och det serveras bland annat smarriga kanelbullar.

Ny kompetent styrelse

En stor eloge ska ges till kyrkans styrelse, som i dag består av kompetenta ledamöter som kompletterar varandra väl, med Helena Idsäter i spetsen som ordförande. Styrelsen har arbetat grundligt med att få ordning på alla register och bokföring, så att ekonomin och allt därtill är transparant, klart och tydligt. Helena försäkrar att alla regelsystem följs och att redovisningen görs som den ska, allt för att kyrkan ska ha en stadig grund att stå på, vilket skapar trygghet för alla – anställda, volontärer och besökare.

December och jul på kyrkan

December och jul är onekligen en tid på året som många kustsvenskar förknippar med besök på kyrkan. Självklart arrangeras det lite extra denna årets sista månad. Redan den 3 december är det basar kl. 12.00-16.00 dit alla är välkomna – varför inte passa på och köpa några av årets julklappar och njuta av jultallriken som serveras i caféet! Den 17 december kl. 17.30 firas traditionell Lucia med sång, pepparkakor och glögg. Förköp av biljetter till detta i kyrkans café. Luciafirandet på kyrkan är mycket populärt och i fjol kom inte färre än 200 besökare som njöt av skönsång av Svenska Skolan Costa del Sols elever. När kalendern visar julafton den 24 december hålls det gudstjänst kl. 11.00 då vi bygger upp krubban och läser julevangeliet och kören sjunger. Och för att höja stämningen ytterligare serveras det julgröt och skinksmörgås dagen till ära.

På anslagstavlan finns information om mycket som är på gång i kyrkan, och mer.

Uppdateringar och nyhetsbrev

Just nu arbetas det med uppdateringar av kyrkans webbplats varför man för information om aktiviteter och evenemang m.m. hänvisas till kyrkans Facebooksida ”Svenska kyrkan på Costa del Sol”. Kyrkan har också ett populärt nyhetsbrev med information kring vad som är på gång i kyrkan. Detta skickas varje vecka ut till 1 600 mottagare. Vill du också få det, registrera dig här: www.svenskakyrkan.se/costadelsol/nyhetsmail

Vill du hjälpa till som volontär på kyrkan hälsar Anders och Britta dig välkommen till ett samtal om vad just du kan bidra med!

Svenska kyrkan på Costa del Sol

Edf. Tres Coronas (precis bredvid saluhallen)

Avda. Alcalde Clemente Díaz Ruiz 4

Fuengirola

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.