Konflikten fortsätter – Svenska kyrkan Costa del Sol stänger

Konflikten fortsätter – Svenska kyrkan Costa del Sol stänger

Svenska kyrkan i Fuengirola är nu stängd på obestämd tid. Detta framgår i ett tillkännagivande från Svenska kyrkan i utlandet (SKUT), via deras utlandschef Camilla Persson. Detta kommer efter att fem styrelsemedlemmar, bland annat ordföranden, lämnat sina uppdrag Fuengirolaförsamlingens kyrkoråd tidigare i veckan, i protest mot bland annat dålig transparens i verksamheten. 

I tillkännagivandet framgår att det efter den juridisk genomgång som gjorts i kyrkan beslutats att en extern revisor ska göra en oberoende revision av verksamheten. Dessutom har de av SKUT utsända personal kallats hem, både på grund av att verksamheten inte kan fortsätta i nuvarande situation samt på grund av den rådande coronakrisen. I tillkännagivandet som En Sueco erhöll under torsdagen nämner Camilla Persson flera punkter där SKUT anser att kyrkorådet och kyrkan i Fuengirola brister, vilket under fredagsmorgonen delvis dementeras av Kyrkoföreningen i Fuengirola i ett öppet svarsbrev. Frågor rör bland annat ekonomi, grundläggande dokument för utlandsförsamlingar, församlingsordning, församlingsinstruktion med barnkonsekvensanalys och arbetsmiljö, och åsikterna går vitt isär kring orsakerna. På grund av rådande konflikt i Svenska kyrkan på Costa del Sol vrids nu nyckeln om och dörrarna stängs till Svenska kyrkan i Fuengirola på obestämd tid.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.