Fortsatt spridning av coronaviruset

Fortsatt spridning av coronaviruset

Spridningen av det fruktade viruset fortsätter i hela landet. Under torsdagen hade ca 56 000 personer smittats i Spanien. Antalet tillfrisknade uppgick till strax över 7 000 medan ca 4 000 dött. Därmed är det nu ca 45 000 personer som drabbats av viruset i hela landet.

Regeringen fortsätter att kämpa med att få fram mer och bättre utrustning för leveranser till flera sjukhus, där man är nära kollaps. De värst drabbade områdena är Madrid och Barcelona, där det rådet akut brist på ansiktsmasker, syremasker till de inlagda samt skyddsutrustning till sjukhuspersonal. En del utrustning har kommit fram, men den massiva globala efterfrågan gör att leveranserna drar ut på tiden.

Den akuta situationen har fått regeringen att förlänga landets undantagstillstånd fram till den 11 april. Myndigheterna hoppas att antalet smittade når kulmen i slutet av denna vecka för att därefter avta. 

I Málagaprovinsen har ca 1 000 drabbats. 40 personer har dött medan ca 100 personer tillfrisknat.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.