Kustens ekologiska marknad – för en hälsosammare livsstil

Kustens ekologiska marknad – för en hälsosammare livsstil

Att ekologiskt bidrar till renare livsstil och är ett bättre och hälsosammare alternativ till konventionella varor som matbutikernas hyllor bågnar av vet alla. Vad inte alla vet är att ekologiskt också är lättillgängligt och inte dyrare än andra alternativ, i alla fall på Costa del Sol med Asociación Guadalhorce Ecológicos marknader. Här har handlarna förstått att det inte finns efterfråga med priser som motsvarar de ekologiska varornas egentliga värde, varför priserna är de samma som i den kommersiella handeln. Och tack vare att den ekologiska marknaden besöker olika platser varje lördag och söndag, är det lätt att köpa första klassens certifierade ekologiskt produkter på Costa del Sol.

Kustens ekologiska marknad är en upplevelse. Här odlar eller tillverkar handlarna själva de flesta varor; som frukt och grönsaker, ost, mjöl, kryddor, olivolja, bröd, ägg, marmelader, m.m. Och här finns också möjlighet till rik gastronomi – handlarna är nämligen mycket engagerade och ger gärna information och tillagningstips. Handlarna söker dessutom hela tiden nyheter för att möta efterfrågan och det arbetas ihärdigt med att även bredda utbudet med för området ursprungliga frukter och grönsaker. Här viger handlarna sina liv åt det de gör och de tror på sina produkter – som är renare, hälsosammare och skonsammare, både mot oss själva, miljön och djuren.

Kustens ekologiska marknad har funnits i mer än 15 år och arrangeras av Asociación Guadalhorce Ecológico, en sammanslutning ekologiska odlare och producenter. Alla medlemmar är certifierade enligt minst CAAE (EU-godkänd märkning av ekologiska varor) vilket garanterar varornas äkthet.

För konsumenter finns det dessutom ett rabattsystem, med vilket man för en blygsam årsavgift får rabatt på allt man handlar.

För mer information, marknadsdagar och platser se:

Facebook: guadalhorceecologico

Instagram:@guadalhorceeco

Webb: www.guadalhorceecologico.org

E-mail: guadalhorceecologico@gmail.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.