La Sueca hälsar välkommen till En Sueco april 2022

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco april 2022

Äntligen har vi kommit till april! Jag har så sett fram emot att sätta ihop det här numret av En Sueco, för denna månad inkluderar vi en temadel – En Suecos Bostadsspecial!

Precis när pandemin bröt ut för drygt två år sedan var vi mitt i arbetet att göra en Bostadsspecial, men som ni vet avbröts allt – hela samhället sattes på paus. Så där satt jag med planer, listor, artikelämnen och kunder, och tvingades bara acceptera läget.

Men nu, äntligen!

Så här hälsar jag välkommen till ett magasin fyllt av nyttig läsning för dig som går i köptankar. Oavsett om du redan bor på Costa del Sol eller har semesterbostad här och går i köptankar, eller är förstagångsköpare, så hittar du en massa användbar läsning i månadens tema. Bland annat delar personer som redan har köpt bostad på kusten med sig av tips kring vad man bör tänka på. Du får massa nyttig information om hyresmarknaden – för det går ju inte att sticka under stol med att uthyrning av bostad på kusten är riktigt hett. Det ges naturligtvis en genomgång av dagens bostadsmarknad liksom att vi har med artiklar om bank och banklån, försäkring, arv och testamente, skola, inredning, licenser och mer. Så funderar du på att köpa bostad, begagnad eller ny, stor eller liten, mitt i stan eller på landet – så är jag säker på att du får massa hjälp i denna månads Bostadsspecial.

Värt att nämna är också att Bostadsspecialen även finns som en separat PDF online, och du hittar den på www.ensueco.com.

Självklart bjuder månadens En Sueco också på mer.

I månadens profilartikel får ni möta Emil Filmby som, till skillnad från vissa andra filmmakare, skapat en dokumentärfilm i vilken han lyfter fram det härliga och positiva liv vi spanien-svenskar lever här i solen.

För att få tips på olika härligheter vi kan uppleva under april kan du ta en titt i månadens eventkalender Que Pasa. Bland annat firas ferian i Sevilla – för den som vill ut och resa lite. För den ressugna kan också Cruzes de mayo och patiofestivalen i Córdoba rekommenderas, eller varför inte åka till Jerez och uppleva häst-ferian där.

Vill du uppleva saker mer i närområdet så är påskfirandet i Málaga någonting som är ett måste för att komma in i den spanska påskstämningen, liksom passionsspelen i Benalmádena och Istán som också är typiska för högtiden. Men det är också mässor, teater och musik i kalendern nu i april, så ta en titt i Que Pasa.

Själv ska jag till den engelska teatern i Fuengirola och se Sound of Music!

Och så har vi Hälsa, Utflykt, På andra sidan, Fotboll, ja – du håller ett späckat En Sueco-nummer i din hand.

Och innan jag sätter punkt – naturligtvis bjuder vi även på en artikel om påsktraditioner – det är ju påsk nu i april. Och till påskbordet bjuder Veras Veranda på en zucchinikaka, som är en mycket god variant av den av så många omtyckta morotskakan.

Glad påsk och trevlig läsning hälsar jag härifrån hela En Suecos redaktion!

Sara Laine
sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.