La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2022

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2022

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2022

I början av mars för två år sedan landade jag med familjen på Málagas flygplats, efter att ha spenderat sportlovet i ett vitt Stockholm. Ingen hade väl då kunnat undvika att höra talas om viruset som upptäckts i Wuhan. Inför sportlovsresan hade jag för första gången i mitt liv köpt antiseptiska våtservetter och handsprit. Jag är annars en person som lyfter ordentlig handtvätt med tvål och vatten till skyarna, men nu ville jag torka av alla ytor där vi skulle sitta i flygplanet. Väl hemma här på vår soliga kust planerade vi våren – den skulle bli alldeles speciell, vi skulle gifta oss, någonting som ingen förutom vi själva och våra vittnen kände till. Bara någon vecka efter hemkomst kom meddelandet om att hela Spanien skulle stänga ned, och allt ställdes in… då sades att det skulle vara två veckor…

Som alla vet blev det inga två veckor. Vi har nu levt två år med diverse begränsningar av våra liv och supersnabbt framtagna vaccin som pumpas in i våra kroppar – även våra barns, utan att vi har någon aning om framtida effekter. Sakta kryper de fram, biverkningarna, som t ex mensrubbningar som nu utreds igen.

Pandemin har och fortsätter onekligen att skapa oro. Och som om det inte vore nog med den, runtomkring oss ser vi oroligheter som konflikter, upprustning till krig, miljö- och klimatkris m.m. Ibland tänker jag vad meningen med allting är – det ser onekligen ut som om vi går en mörk framtid till mötes.

Men så lyckas jag byta chip. Jag kan inte påverka det. Visst, jag tänker naturligtvis på vatten- och energiförbrukning, men vad Putin gör eller inte gör, det ligger långt bort från mitt skrivbord. Så jag fokuserar på att den lilla värld som jag lever i med familj och vänner är ljus och vänlig.

Denna månad får ni möta Skandinaviska Turistkyrkans nya pastorpar, som anlände Fuengirola för bara drygt en månad sedan. De utstrålar vänlighet, värme och glädje, och nog är det som de säger i artikeln: att vi inte kan blunda för vad som händer men att det är viktigt att vi är förankrade i oss själva samt att det är viktigt att vi har vänner och gemenskap, som ger både stöd och livsglädje. Läs mer om Gunbritt och Christer Tornberg längre in i magasinet.

Inför detta nummer har jag också haft besök av kanske mina sötaste gäster på redaktionen någonsin, nämligen hundarna Molly och Bubbel. Bubbel kanske inte så många utanför hundkretsar känner igen, men hon är en hejare på agility och tog hem titeln som Årets agilitypudel i Sverige förra året. Molly å andra sidan känner nog många igen, i alla fall barnfamiljer. Molly är nämligen stjärnan bland hundar i den svenska filmvärlden just nu, och vi har sett henne i bland annat tv-julkalendern Mirakel, Talang och Mini-agenterna. Möt dem bägge här i En Sueco.

Och vidare bjuder vi denna månad naturligtvis på en härlig utflykt, som denna månad tar med dig till Toledo – staden känd för knivar, svärd och marsipan. Missa inte heller hälsoartikeln, som tar upp ett utbrett problem som många lider av denna tid på året, nämligen pollenallergi. Du får även tips på hur du bäst lär dig spanska!

Och innan jag hälsar dig riktigt välkommen vill jag uppmärksamma att En Sueco nästa månad, april, blir någonting helt speciellt. Då inkluderar vi nämligen ett Bostadsspecial, som bjuder på mycket nyttig information kring bostadsköp på Costa del Sol.

Men först, nu, handlar det om En Sueco mars, som förutom allt jag redan nämnt bjuder på massa annan intressant läsning!

Så stort välkommen till En Sueco mars!

Sara Laine
sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.