La Sueca hälsar välkommen till En Sueco maj 2022

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco maj 2022

Det känns som om jag varje maj hälsar er läsare välkomna med orden ”Sköna maj välkommen!”, men det är någonting med maj. Jag kan inte säga att maj är en favoritmånad för mig. I stället är det upptakten till den bästa säsongen på året – sommaren. Det är också nu i maj som vi normalt kan börja njuta av vädret utan kallskurar, något som vi ju verkligen fick uppleva i april.

Någonting som jag verkligen känner i år är hur mycket jag vill ut. Jag försöker att vara duktig och gå till gymmet minst varannan dag, men ack så svårt det är när solen skiner ute. Därför ligger det nu ett klippkort i gymväskan, i fall andan skulle falla på eller om det mot förmodan skulle regna. Det är ju så stressigt att det vanliga gymkortet ligger och tickar pengar om man inte använder det. Med ett klippkort i väskan har jag i stället investerat i ny hemutrustning, så när jag öppnar terrassdörrarna på vid gavel har jag ett litet inne-ute-hemmagym – dessutom bara några hundra meter från strandpromenaden, som ju bjuder på härlig morgon-PW. Detta ger mig vardagslyx och egentid. Så nu säger jag hasta otoño till gymmet! Se, det är nästan som att gå på sommarlov!

Något annat som är härligt med maj är att allt blommar – förutom nysningarna som det för med sig. Snart, när värmen slår till, så förvandlas ju naturen till olika nyanser av brunt, i stället för frodigt grönt, så det gäller att passa på. Den här årstiden drar jag med hela familjen ut för att njuta. Här om dagen var vi på utflykt till Setenil de las Bodegas och Ronda, och gissa vad vi hittade – syrener i full blom. Så just nu doftar huset härligt av lila syren.

Denna härliga maj-känsla smyger sig också in här i En Sueco. Denna månad får du bland annat följa med till Córdoba där det denna tid varje år firas en patiofestival. Under denna får besökare tillfälle att beundra alla Córdobas vackert blomsterdekorerade innergårdar. Så har du inte besökt Córdoba är första veckorna nu i maj perfekta för detta – också innan sommarvärmen.

Blommor och färg tillförs också i artikeln om bougainvillea. Denna blomstrande buske som växer så det knakar och skänker färg – rosa, vitt, rött, gult, orange – i nästan oändlighet under årets varma månader. Lär dig historien bakom denna brasilianska skönhet.

Naturligtvis bjuder En Suecos majnummer inte bara på blommor. Själv har jag träffat Monica Richter som i tio år, oförtröttat, arrangerat otaliga golfrundor för skandinaver här på Costa del Sol, utan att ta betalt en enda cent för sitt arbete. Monica är en verklig eldsjäl – läs mer om henne i magasinet.

Vidare har min kollega Karethe mött Norwegians koncernchef, som ni också kan läsa om denna månad.

Min andra kollega, Henrik, har å sin sida tagit en promenad i Málagas gamla stadsdel, men inte för att dofta på några blommor. I stället konstaterar han stadsdelen förlorat sin identitet och själ – men ger också en hint om var du kan hitta den i dag.

Med dessa artiklar, och naturligtvis mer läsning i månadens En Sueco, vill jag hälsa sköna maj välkommen – och snart är det sommar!

Soliga vårhälsningar

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.