La Sueca hälsar välkommen till En Sueco april 2023!

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco april 2023!

Jag har länge suttit och funderat på vad jag ska skriva här på sidan denna månad. Jag ville skriva något provokativt, något som får tankarna att arbeta och som får en själv att fundera på vad man själv egentligen tycker och tänker kring något. Men det har varit helt omöjligt. Vi här på redaktionen för En Sueco och de två systermagasinen La Danesa och Det Norske Magasinet har just bytt lokaler. Vi sitter fortfarande i Centro Idea (Mijas), vi har bara flyttat ca 20 meter, till en ljusare och lugnare lokal. Precis utanför dörren har vi ett apelsinträd och just nu blommar det – och det spelar ingen roll hur många år jag har bott här i Spanien, jag blir fortfarande helt trollbunden av doften från dessa vita små blommor. Och detta – den ljuva doften från apelsinblommorna i kombination med blå himmel, sol och värme, ljusare mornar och kvällar som passar utmärkt för utomhusträning och långa promenader, får mig att känna mig så väl till mods att jag helt enkelt inte kan få till något provocerande. Jag vill bara le hela tiden. Det är helt uppenbart att min flytt till Costa del Sol för flera år sedan var helt rätt för mig. Jag mår bra av klimatet här på Costa del Sol och trivs riktigt bra med allt det spanska och internationella som jag har runt omkring mig.

En annan som flyttat till Costa del Sol är Alex ”Postman” Calson, men medan jag flyttade hit för kärleken flyttade han hit för att trycka gasen i botten på racingbanan. Alex är inte äldre än 14 år men han vet redan vad han vill och hans sikte är inställt på motorsport. Vad passar då bättre än att ha en av världens bästa gokartbanor – KartCenter Campillos – som sin hemmabana! Trots Alex hektiska dagar med både skola, träning och racing har han tagit sig tid för en intervju med En Sueco, som du kan läsa som månadens profilartikel här i aprilnumret.

En artikel denna månad, som kanske skulle passa Alex och andra som nyligen slagit sig ner i Spanien, samt andra som är nyfikna på det spanska livet, är den som handlar om spanska vanor – eller ovanor… Jag minns själv att jag tyckte att det var rent ut sagt ohygieniskt att lägga kuvertbrödet på bordet på restaurangen eller kasta servetten på golvet på tapasbaren, men nu vet jag bättre. Vi svenskar flyttar ju inte hit till Spanien för att göra Spanien svenskt – charmen är ju att lära sig och att anamma det spanska. Så dessa vanor och några fler presenterar vi för er i detta nummer.

Så måste vi ju denna månad se lite vad som sker nu under påsken. I artikeln om påskfirande tas du med till olika påskfiranden i olika delar av Málagaprovinsen. De mest bombastiska är onekligen firandena under hela påskveckan i själva Málaga stad. Men kanske är firandena i t ex Alhaurín el Grande, Carratraca, Antequera och Álora mer spännande?

Nu har jag bara presenterat tre av månadens artiklar, men jag tänker sätta punkt för mig själv här och låta dig själv bläddra vidare och upptäcka de andra artiklarna – se det lite som spänningen att öppna ett påskägg, för det är ju inte roligt att öppna ett påskägg om du redan vet vad som gömmer sig inuti.

Glad påsk och trevlig läsning!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.