La Sueca hälsar välkommen till En Sueco november 2022

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco november 2022

Denna månad bjuder vi på en riktigt spännande blandning artiklar här i En Sueco.

Något som är typiskt för Spanien under hösten är vinskörden. Vi har begett oss till vingården La Fábrica de Hojalata, därifrån de en dag ringde och sa att druvorna skördats. Nyfiken som vår skribent Karethe är gav hon sig iväg på en gång och fick vara med och trampa vin på det gamla hederliga viset, med bara fötter i ett kar. Detta berättar hon naturligtvis om denna månad.

En annan tradition, som inte har flera tusen år på nacken som vintrampning, men som ändå är några hundratals år gammal, är Trashumancia, när får vallas inte mindre än 600 km och tar vägen rakt igenom de mest centrala gatorna i Madrid. Snacka om att det finns saker att uppleva här i Spanien!

Något som jag verkligen har sett fram emot till detta nummer är mitt möte med Anna Bergman, som ni kan läsa om i månadens profil. Detta möte har jag väntat på länge men pandemin satt stopp för det 2020 – nu har det äntligen blivit av!

Hon har ett av Sveriges vanligaste förnamn och efternamnet Bergman är inte heller ovanligt, men Anna Bergman är inte vanlig. Hon är nämligen dotter till ingen mindre än världskända regissören Ingmar Bergman. Det är dock inte för hennes pappa som jag har mött Anna. Jag har i stället satt mig ner med henne för en pratstund om hennes relation till Spanien och för att få veta vad det är med just Spanien som hon tycker så mycket om att hon redan i ung ålder lovade sig själv att återkomma varje år.

I månadens utflykt får du följa med till Castelo de Vide och Marvao i Portugal, två spännande byar som är utmärkta utflyktsmål för den som vill bege sig iväg på en helgutflykt, perfekt nu i höst.

Vidare ges även en aktuell blick över situationen på bostadsmarknaden, det är nyheter, aktuella tankar i månadens kolumn, fotboll, recept och mer.

Välkommen till november med En Sueco!

Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.