La Sueca hälsar välkommen till En Sueco januari 2020!

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco januari 2020!

I december fick jag tipset av min kollega att skriva en artikel om Purging, eller ”Decluttering”. Jag tittade lite frågande på henne. ”Men du känner väl till Marie Kondo och KonMari?”, sa min kollega frågande. Visst hade jag sett det dyka upp på sociala medier – vem har kunnat undvika det!? Men det har inte varit någonting som fångat min uppmärksamhet. Faktiskt ingenting alls. Kanske beror det på att det där med organisation i hemmet är någonting ont måste för mig. Jag har tur att jag har en sambo som är mycket bättre heminredningsarkitekt än vad jag är! Hur som helst så sa jag: ”Visst, jag tar på mig att skriva om Decluttering”. Och så tog jag med mig med idén hem och frågade min sambo vad han tyckte. Gissa vad han gjorde… han brast ut i ett gapskratt! Så sa han: ”Snälla Sara, snälla, snälla, snälla; skriv artikeln och lär dig någonting.” Och där stod jag och tänkte – så illa kan det väl inte vara, medan skrattet bubblade upp inom även mig när jag kände det som en riktig, humoristisk, fingervisning från både min kollega och min sambo. Till mitt försvar måste jag säga att jag inte är ett stök, jag är bara inte pedant, och lite organiserat kaos som t ex en klädhög som växer sig allt högre i väntan på strykning just vid deadline, har inte skadat någon. Det kanske bara tar några dagar extra innan de där kläderna hittar till garderoben. Skämt och sido. För att skriva artikeln fick jag lov att sätta mig och se Marie Kondos program på Netflix liksom att jag läste otaliga artiklar om Decluttering och tro det eller ej, det var inspirerande! Så pass inspirerande att nu är hela strumplådan, där de ihopvikta strumporna tidigare låg huller om buller, fint organiserad med noga ihopvikta strumpor i jämna rader. Och vet ni vad, det är faktiskt en fröjd att öppna strumplådan varje morgon, så nu ska Marie Kondo få inspirera till flera delar av hemmet… men jag lovar inte att jag kommer att lyckas med det inom snar framtid.

Så kan det gå till här på redaktionen när vi tipsar varandra om artikelämnen, och när vi finner att det är givande delar vi med oss till er läsare – så vad passar bättre här i januari än att börja året med lite utrensning, varför jag delar med mig av mina nya kunskaper i artikeln ”Decluttering – Rensa ut!” här i magasinet. Varför inte testa själv?!

Att inspirera är någonting som vi alltid tyckt om här på En Sueco, och som vi ser som en viktig roll samt någonting som vi hoppas kunna fortsätta med till er! Vi vet att våra utflyktartiklar är väldigt populära liksom våra researtiklar till olika spanska städer, men denna månad får ni ett lite annorlunda tips. Detta kanske främst är till alla er som gillar deckare – det handlar nämligen om det populära CluedUpp som kommer till Málaga med mordmysteriet Sneaky Finders den 25 januari, där ni själva kan vara med och lösa mordgåtan! Missa inte detta, det verkar riktigt kul och har redan engagerat massvis med människor i andra europeiska städer – läs mer om det i artikeln som Louise Mercedes Frank skrivit.

Ytterligare en inspirationsartikel, som också tar er till Málaga, är museumsartikeln, som denna månad presenterar Museo de Málaga, som bland annat har massa intressanta arkeologiska fynd, som hittats i just Málaga!

Och så finns ännu mer inspiration till vad som finns att göra i månadens kalendarium – Que Pasa, det är bara att börja sätta kryss i kalendern.

Som ni ser, även om januari brukar kännas som årets längsta och mörkaste månad, även i Spanien, så får ni allt annat än tråkigt med En Sueco i er hand!

Välkomna till år 2020 med En Sueco och god fortsättning på det nya året!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.