La Sueca hälsar välkommen till En Sueco januari 2022!

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco januari 2022!

Så var julen och nyår överstökat. Jag hoppas att ni alla haft trevligt, kunnat fira med dem ni velat fira med – om ni firat alls.

Men nog om det. Nu är det 2022. En del har säkert börjar året med löften om det ena och det andra. Jag undrar hur många det är som faktiskt håller sina ord som uttalats vitt och brett när det skålats i glasen vid tolvslaget den 31 december?

Själv känner jag som om vi står och stampar på en och samma plats. Vi kommer liksom inte framåt. Det är det här med pandemin. Jag börjar bli så trött på det nu. Ska vi förbereda oss för smittvåg nummer jag vet inte vad nu?

Jag har nyligen varit på en sammankomst, allt efter ”smittsäkra” normer så klart, där jag överöstes av det som kallas konspirationsteorier. Detta är någonting som jag verkligen tycker är intressant. För vad vet vi vanliga dödliga egentligen? Å ena sidan har vi vaccinförespråkare som säger att de baserar allt de säger på vetenskap och bevis. Och å andra sidan har vi de som vaccinförespråkarna kallar ”konspiratörer”, som också hävdar att allt de säger är baserat på vetenskap, men annan vetenskap. Så här har vi två lag som tror svart på vitt på vetenskap, men två vetenskaper som säger emot varandra.

Hur som helst, där stod jag i en trädgård med ett vinglas i handen och lyssnade på en kvinna som talade om vilken bluff covid-19-vaccinet är. Hon är av tron att det är ett vaccin som tagits fram för att kontrollera oss, och att alla som nu är vaccinerade är så kallat chippade. Jag är inte av samma tro som denna kvinna, men jag lät henne tala, för jag tycker som sagt att det är intressant, och jag fann där i stunden att det inte var lönt att ens föra fram min åsikt. Så där stod jag och lyssnade på hennes övertygelse om att jag, som är vaccinerad, är chippad. Hon sa sig också kunna bevisa detta varmed hon tog fram sin mobiltelefon och visade skärmdumpar på vad hon hävdade är människors chipnummer. Dessa skärmdumpar visade olika bluetoothkontakter som hennes mobiltelefon upptäckt när hon haft gäster hemma, och de kontakter som bara består av nummer (alltså inte namn), är således människors chipnummer. Jag bad henne intresserat att se hur många som i sådana fall var chippade (läs vaccinerade) på stället där vi befann oss – utomhus, i en trädgård, lite lagom ute på landet. Men detta gjorde hon aldrig. I stället tog jag fram min mobiltelefon och aktiverade bluetooth, och hör och häpna – jag såg inga nummer som liknade dem hon just visat mig. Jag såg att kvinnan nu var engagerad i ett annat samtal, och tänkte att – nåväl, lika lite som jag skulle försöka övertyga någon om att gud finns eller inte, lika lite tänker jag försöka övertyga henne om att min telefon inte visar bluetoothkontakt med några chippade människor.

I min värld existerar inte någon gud, men existerar någon eller några gudar i din värld, ja då tycker jag att det är fint för dig att du finner trygghet i den tron.

När jag kom hem var jag för ovanlighetens skull helt ensam hemma, med undantag för mina två katter förstås. Jag kom att tänka på vad kvinnan sagt. Jag gick upp och la mig i min säng, utan en enda chippad människa i närheten. Så slog jag på bluetooth i min mobil. Vad såg jag? Vad tror du? Jo, ingenting! Inte en enda bluetoothkontakt nådde mitt sovrum, trots att jag höll mobiltelefonen i handen, och jag är vaccinerad. Men vem vet, kanske fungerar inte chippet i vaccinet som jag fick?

Välkomna till ytterligare ett år med En Sueco, låt oss önska varandra ett helt fantastiskt 2022!

Sara Laine
sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.