La Sueca hälsar välkommen till En Sueco december 2021

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco december 2021

Så blev det till slut december i år också. En månad som för många kantas av hysteriskt shoppande, stressigt planerande och så många som man ska möta till julmiddagar och glöggaftnar att man knappt får tid över till sig själv. Från riktigt många håll hör jag klagomål över detta, vilket får mig att tänka – den där människan bör byta chip. De flesta av oss är sociala varelser, tror jag i alla fall. Ja men sluta då att klaga och lär dig säga nej om det är för mycket!

Här om dagen kom jag på mig själv med att svara en väninna som frågade hur jag har det med: ”Det är mycket just nu, jag vet inte riktigt om jag orkar allt”.

Jag har sedan dess funderat på detta och frågat mig:

Har jag verkligen så mycket? – Jo, vardagarna och helgerna i december är ganska fulltecknade.

Skulle jag verkligen vilja ha det annorlunda? – Visst skulle det vara härligt att komma hem till det där perfekt pyntade huset och bara slå sig ned framför den öppna spisen och serveras en varm glögg.

Skulle jag inte sakna att dekorera själv? – Jo, det skulle jag. För egentligen är det ju det jag ser fram emot en lång tid innan, att planera vilka dekorationer som ska upp, om det ska göras eller köpas någonting nytt, pyssla med familjen och klä granen, samt förbereda dotterns julkalender och Nissens hyss är ju viktiga delar i att skapa jul.

Och de sociala sammankomsterna, skulle jag vilja vara utan dem? – Nej, egentligen inte, för de är ju trevliga, juliga sammankomster. Och under julen träffas vi ju för att bara ha det bra, inte för att klaga över jobbet, de dyra elpriserna eller att bilen nyligen gick sönder. Vid julsammankomsterna pratar vi ju om vad vi ska göra till jul och andra trevliga saker.

Om det skulle komma till att bli för mycket, kan jag själv påverka det? – Ja.

Ja men då så. Då finns det ju ingenting att klaga på alls. Tvärtom faktiskt! Trots att jag många gånger definierar mig själv som en ensamvarg, som trivs med att sitta uppe med en kopp glögg och njuta av mitt juldekorerade hus när familjen gått och lagt sig, så är jag social. Det kan jag inte sticka under stol med. Jag skulle inte vilja vara utan alla runt omkring mig, inte någon tid på året. Nu råkar det vara jul och vi gör det där extra för att träffa och hälsa så många som möjligt god jul – under en enda månad! Så nu får jag ju lov att själv byta chip, vända på steken, eller vad helst man vill kalla det. Jag har inte alls för mycket att göra – jag är glad att jag har så många att hälsa god jul!

God Jul och Gott Nytt År, önskar hela En Sueco-redaktionen!

Sara Laine
sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.