La Sueca hälsar välkommen till En Sueco februari 2022!

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco februari 2022!

Visst är det härligt nu när mandelträden blommar. Jag har många gånger i februari befunnit mig i Las Alpujarras och där finns det en dal som är helt vit av dessa vackra små blommor – helt fantastiskt!

Folk verkar många gånger tycka att jag är lite lustig som säger att jag tycker att vintern är kall och lång här i Spanien. Visst, jag tycker att det är skönt att byta ut sommargarderoben mot långbyxor och koftor, men jag hade gärna skippat vinterjackan (jag använder samma vinterjacka här som i Sverige… dock utan tjockkoftan under). Å andra sidan skulle jag nog inte uppskatta övriga delar av året om vi inte hade lite och kyla. Så nu när mandelträden blommar är det lite som om det föds ett hopp i min kropp att vi är på väg mot varmare årstider!

Med det sagt, vi vet alla att februari kan vara ruskig och våt här på Costa del Sol. Och nu får vi verkligen hoppas på regn, för vi behöver vatten!

När jag sitter här och skriver om mandelblommor, du kan förresten läsa en artikel om mandelträd här i En Sueco denna månad, vill jag nästan skriva att det ger mig en känsla av vår, på samma sätt snödroppar, och om försommar, som tussilago, men det kan jag inte. Känslorna går inte att jämföra. Oj vad jag här i Spanien kan sakna backar helt vita av vitsippor. Vår i Sverige är någonting som jag drömmer om att min spanienfödda dotter ska få uppleva – se snödropparna tränga upp ur den sista snön, plocka tussilago i vägrenen på landet, ligga på rygg mitt bland tusentals vitsippor och bara andas in vår, allt ackompanjerat av småfåglarnas vårkvitter. Men, skola och jobb…

Just svensk vår påmindes jag om här om veckan när jag träffade månadens Profil, Kjell Sporrong. Det var när han visade mig runt i sitt vackra hus som han tala om vad han saknar från Sverige, och då nämnde han just den svenska vårens små blommor. Kjell Sporrong är en väldigt trevlig person som har gjort massor (vilket du naturligtvis kan läsa om i artikeln) men mest fokus faller denna gång på hans konst – spännande målningar med mycket känsla! Och spännande är det också att en person efter många framgångsrika idéer genom livet plockat fram barndomens favoritleksak – färg och pensel – och nu tar sig tid att leva ut sin kreativitet på duken. Missa inte artikeln om Kjell Sporrong, vars konst du också har chans att se flera gånger under året som kommer.

En annan artikel denna månad, som får dina tankar i rullning, är månadens På andra sidan, vari det ses på problematiken med de stigande elpriser och inflation. För det är väl ingen som inte reagerat på elräkningen eller prisökningarna i butikerna? Många har inga problem med dessa utgifter, en del, liksom jag själv, har sett över sina elavtal, men så finns dem som verkligen lider då hushållskassan faktiskt inte längre räcker till.

Här på En Suecos redaktion fortsätter vi oavsett höga elpriser och inflation att leverera spännande läsning både i magasinet och online (du har väl inte missat att du som Plus-medlem får tillgång till dagsfärska nyheter och många fler artiklar!) och jag hoppas att du uppskattar dessa tre artiklar som jag presenterat här och all annan läsning som vi på redaktionen levererar denna månad!

Och så får vi dessvärre vänta några månader till innan det är vår, men fram till dess kan vi njuta av mandelblommorna! (Och så får vi nog börja dansa regndanser om vi inte ska lida vattenrestriktioner till sommaren.)

Ha en fin februari!

Sara Laine
sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.