La Sueca hälsar välkommen till En Sueco november 2021

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco november 2021

Som alla har även vi här på En Sueco och Norrbom Marketing gått igenom en riktigt svår tid. Men jag måste säga – det stöd och den positiva energi som vi upplevt från er läsare och annonsörer, speciellt under oktober, är superhärlig! Det är fantastiskt att se att tron på marknaden återvänt. Likaså är det fantastiskt att se att så många läsare är tillbaka på Costa del Sol. Detta har tydligt märkts här på redaktionen, då så många kommit hit både för att säga hej och för att hämta magasin, många av En Suecos utgåvor är helt slut!

Men vart tog tiden vägen? Det är redan november! Vilken fantastisk höst vi har i år, med väder som tillåtit strandliv och bad i havet långt in i oktober! Men skrämmande är det också förstås. För oavsett hur skönt vi tycker att det är med sol och behagliga temperaturer är faktum att vi är i stort behov av regn.

I oktober regnar det normalt 60 l/kvm, i skrivande stund har det bara regnat 0,7 l/kvm. Det är lite det. Jag har fortfarande vatten i kranen, kan bada, tvätta och vattna precis hur mycket jag vill – jag märker inte av någon vattenbrist. Men annat är det när jag handlar frukt och grönsaker från de ekologiska gårdarna i trakterna – de sticker inte under stol med att det råder brist på vatten!

En annan sak som upptar mina tankar är detta med covid-19. Det är nu dags att sluta upp med hysterin. Jag har många runt omkring mig som verkar tycka att det är fantastiskt att vi fortfarande tvingas bära munskydd på allmän plats inomhus. Helt ärligt så besväras jag inte av munskyddet, vad jag dock besväras av är hur lätta vi är att styra. Jag besväras också av att barnen måste sitta hela dagarna i skolan med ansiktsmask, och till och med ha ansiktsmask under gympalektionerna, det är galenskap.

Till detta hör att jag här om dagen fick för mig att studera statistik över covid-19 och säsongsinfluensa. Den sistnämnda förväntas bli extra svår i år – varför då kan man fråga sig – jo, för att vårt immunförsvar är försvagat på grund av att vi låsts inne och tvingas bära ansiktsmask, och därför inte utsatts för bakterier och virus som stärker immunförsvaret.

Att vi överhuvudtaget lever under några som helst påbud, restriktioner eller begränsningar är ren galenskap.
Tittar vi på siffrorna, som varje dag levereras till oss (som skrämmer så många då de hela tiden talar om för oss hur många som är covid-smittade i samhället) och jämför dessa med den vanliga säsongsinfluensan, så är det skrattretande. Just i skrivande stund mäter Andalusien en ackumulerad smittfrekvens på 13 covid-smittade per 100 000 invånare under de senaste 7 dagarna. Nu ska vi jämföra detta med den ackumulerade smittfrekvensen för säsongsinfluensa ett vanligt år, som uppgår till 250-300 smittade per 100 000 invånare under en 7-dagars period.
Jag upprepar: covid-19: 13, influensa: 250

Sug på den karamellen och fundera på varför politikerna och de stora läkemedelsföretagen gör detta. Påminn samtidigt dig själv om att rädsla alltid, helt från tidernas begynnelse, varit den bästa metoden för att kontrollera folk, se bara på kristendomen: gör som det står i bibeln – lyd – annars kommer du att brinna i helvetet.
Skrämselpropaganda när den är som bäst.

Nu med detta rykande färska novembernummer av En Sueco i min hand ska jag sätta mig med en kopp te och planera min nästa eskapad till Sevilla, jag ler i kapp till min kollegas ord om spanjorernas att komma i tid eller inte komma i tid, jag beundras över äventyrarandan som månadens profil Victoria Mörner har och så lyfter jag på hatten till Angela Merkel, som uppmärksammas i artikeln På andra sidan. Och när allt detta är gjort förbereder jag degen till de kalljästa dinkelfrallorna som Veras Veranda bjuder på denna månad. Jag har bakat dem förr, de är verkligen superenkla, och det är sådan lyx med helt nybakat bröd till frukosten.

Glad läsning!

Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.