La Sueca hälsar välkommen till En Sueco oktober 2022

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco oktober 2022

Härliga höst välkommen! Ja, jag vet att förra månaden var den egentliga första höstmånaden enligt kalendern, men håll med om att höstkänslan vanligtvis inte infinner sig på Costa del Sol förrän i oktober. Därav ”Härliga höst välkommen!” nu i oktober.

Jag har faktiskt upplevt starten på hösten två gånger i år. Först när jag var på semester i Stockholm, från slutet av augusti till mitten av september. De sista dagarna i augusti var fantastiska sommardagar med blå himmel, strålande sol och bad på Djurgården. Sedan, över bara en natt vid månadsskiftet augusti/september, kom hösten. Alla stockholmare bytte ut leendet och den ljusa sommargarderoben mot ett likgiltigt ansiktsuttryck och svarta/mörka kläder. Hur tråkigt som helst. Själv mös jag i ulltröja och halsduk, för jag visste ju att jag snart skulle återvända till värmen här på kusten. Och så blev det också. Sköna septemberdagar med temperaturer uppåt 30 grader mötte mig när jag återvände. Men nu har hösten kommit till även Costa del Sol, för sedan sista veckan i september har ju temperaturerna krupit nedåt och sena kvällar i trädgården kräver en jersey. Det är härligt!

Härligt är också att hösten för med sig så många möjligheter, trots kris, inflation, krig och alla andra utmaningar. Jag vägrar att grotta ner mig i det mörka. Jag är förberedd på en tuff vinter, men jag vill leva med ett leende. Därför ser jag fram emot årets sista ferior, kastanjefestivaler och skogsvandringar – nu när även den Andalusiska naturen skiftar skrud.

Är du som jag att du vill leva livet trots oroligheter vill jag rekommendera att ta en utflykt till Granada. Det är smidigt och snabbt att åka dit. Snabbtåget från Málaga är ett utmärkt resalternativ, det tar bara drygt 1 timme! Dessutom finns det massvis med både mysiga och moderna, stora och små hotell i Granada, om man vill övernatta. Denna gång ligger inte mitt fokus på hotell utan på det som faktiskt är Granadas äldsta tapasbar – Taberna Casa Enrique. Detta besök kan du läsa allt om här i månadens En Sueco och jag hoppas att du lockas iväg att uppleva baren och Granada – utmärkt utflyktsmål i oktober. Förutom att gå på bar inför detta magasin har jag också träffat Åsa Pettersson, ägare till mäklarfirman med samma namn. Men jag har inte träffat henne för att köpa eller sälja bostad utan för att säga grattis till 40 år på Costa del Sol! Läs mer om detta i månadens profilartikel.

Och så bjuder En Sueco oktober naturligtvis på massa annan läsning om t ex migas och Pacharán m.m., men då oktober lämpar sig så bra för utflykter – det är inte för varmt och inte för kallt – så får du tips på utflykter till även den vackra kuststaden Águilas i Murcia, till Vejer de la Frontera där du får följa med på en magisk historie-stadsvandring och till det muntra Porto i Portugal – om du känner för att resa utanför landets gränser men ändå inte så långt bort. Vill du hålla dig inom landets gränser, men ändå bege dig aningen längre bort, kanske du inspireras av artikeln om Salamancas populäraste groda.

Ja, gör som jag, ta En Sueco under armen, en långärmad över axlarna och låt dig inspireras och njut av oktober.

Innan jag avslutar här vill jag påminna – glöm inte att prenumerera på En Suecos nyhetstjänst SuecoPlus+ för ytterligare nyheter och exklusiva medlemsartiklar – ett och annat tips på utflykter och annat dyker upp där också!

Trevlig läsning!

Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.