La Vuelta a España återvänder till Málaga

La Vuelta a España återvänder till Málaga

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Den populära långdistans-cykeltävlingen återvänder i år till Málaga. Närmare bestämt kommer två av tävlingens totalt 21 etapper utspela sig i provinsen. Det handlar om Etapp 10, som startar i Roquetas de Mar (Almería) och 190,2 km senare går i mål i Rincón de la Victoria den 24 augusti, samt etapp 11, som den 25 augusti börjar i Antequera för att sedan ta cyklisterna 131,6 km till Valdepeñas de Jaén.

I samband med presentationen av årets tävlingsetapper sa Francisco Salado, president för Málagaprovinsens regering, att det är mycket positivt att La Vuelta återvänder till provinsen, inte bara för intresserade lokalbor utan evenemanget har även en stor effekt för att marknadsföra både kustdelen och inlandet av provinsen Málaga. Vidare betonade Francisco Salado att de 1,5 miljoner tv-tittare i hela världen som följer La Vuelta, kommer att få njuta av både den rika kulturen och naturen som etapperna leder igenom, liksom att det kommer att vara positivt för turismen – när pandemin tillåter det: ”Detta sår ett frö för de framtida turisterna, som kommer att förälska sig i landskapen och besluta sig för att resa hit.” Avslutningsvis sa provinsregeringens president: ”Jag vill gratulera Málagas invånare till att kunna njuta av denna fantastiska cykeltävling och vi kommer att upprepa stödet från provinsregeringen till sportevenemang”, och så försäkrade han att man även i framtiden kommer att koppla Málagaprovinsen till La Vuelta a España.

Årets La Vuelta är den 76:e i ordningen och går av stapeln den 14 augusti i Burgos, utanför stadens katedral, för att avslutas den 5 september. 

(Källa: malaga.es)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco