Långsam väg med lättnader i Spanien

Långsam väg med lättnader i Spanien

Under onsdagseftermiddagen förlängdes utegångsförbudet i Spanien till den 10 maj. Vid samma tillfälle som det offentliggjordes presenterade Pedro Sánchez regeringens planer för lättnader i landet. Statsministern var tydlig med att säga att lättnaderna kommer att ske långsamt och inte nödvändigtvis i likhet med de processer som ses i andra EU-länder. 

Det är nu bestämt att från och med söndag får barn under 14 år gå ut en timme om dagen i sällskap med äldre familjemedlem (från samma hushåll). Först från den 10 maj kommer regeringen att överväga att lätta på utegångsförbuden med att t ex tillåta enskilda att motionera utomhus en timme om dagen och först från juni kommer Pedro Sánchez och hans regering att tillåta butiker och kontor öppna på nytt. Det samma gäller den internationella flygtrafiken. 

I sitt tal upprepade den spanska statsministern, upprepade gånger: ”På grund av det höga antalet smittade i och den stora osäkerheten kring Covid-19 tar vi inga risker. Vi har en plan, men det är en plan som gås igenom löpande och som kan komma att revideras, och så kan reglerna även komma att vara olika mellan regioner.”

Baserat på invånarantal hör Andalusien och grannregionen Murcia till de regioner med färst smittade i Spanien.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.