Plan för lättnader i Spanien

Plan för lättnader i Spanien

Spaniens arbetsminister, Yolanda Díaz, har presenterat regeringens plan för när och hur man tänkt sig karantänlättnader i landet. Från den 26 april ska barn under 14 år få gå ut med en vårdnadshavare enligt tydliga bestämmelser. Vidare lättnader kommer att ses från den 10 maj, då det blir tillåtet att utöva individuell sport utomhus i ca en timme om dagen. Därefter kommer butiker att öppna gradvis fram mot sommaren, då det även kommer att bli möjligt att bege sig till stranden – men alltid under en begränsad tid och inte i grupper. Därefter träder regeringens fas två in, som kommer att sträcka sig fram till årsskiftet. Under denna period kommer regeringen gradvis att lätta upp för kulturaktiviteter, restauranger och turism. Det innebär att man först mot årets slut kommer att öppna landet för internationella flyg. De första tillåtna flygningarna blir nämligen bara nationella. Därefter kommer man öppna för flygningar inom EU, och sist till övriga världen. 

Regeringens plan för lättnader av karantänen i landet kommer att revideras löpande och grundas på utvecklingen av aktuellt antal smittade personer. Statsminister Pedro Sánchez har sagt att restriktionerna kommer att variera mellan landets olika regioner. Pedro Sánchez har tydligt sagt att ingenting i Spanien kommer att återgå till exakt det samma som det varit tidigare innan det fås fram ett vaccin mot coronaviruset.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.