Lättnader i Spanien: Hela Costa del Sol kan komma att fortsätta till Fas 1

Lättnader i Spanien: Hela Costa del Sol kan komma att fortsätta till Fas 1

Spänningen är stor inför helgens utvärdering, som bestämmer om Málagaprovinsen kan ta steget in i Fas 1 nästa vecka, i regeringens plan för att återöppna Spanien. 

Förra veckan var besvikelsen enorm när det bestämdes att Málaga och hela Costa del Sol tvingades stanna kvar i den så kallade Fas 0. De flesta hade nämligen förberett sig på att ta steget in i Fas 1, vilket bland annat hade inneburit större rörelsefrihet för privatpersoner samt delvist öppnande av butiker och restauranger.

Myndigheterna beaktar flera faktorer när de avgör om en provins får ta steget in i en ny fas. Några faktorer är bland annat smittosiffrorna och sjukhusens lediga kapacitet. 

För bara en vecka sedan fanns 15 procent av alla nya smittade i Spanien i Málaga. Sedan dess har siffrorna förbättrats. Detsamma gäller kapaciteten på sjukhusen, och optimismen inför helgens nya beslut är hög.

49 procent av landets provinser befinner sig fortfarande i Fas 0. Nästan alla har, liksom Málaga, ansökt om att få fortsätta in i Fas 1.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.