Fler har behov av nödhjälp

Fler har behov av nödhjälp

Det rådande nödläget i Spanien börjar få stora konsekvenser i samhället. Sedan mitten av mars har Röda Korset i Málaga hjälp inte färre än 25 000 personer, som inte längre klarar av att försörja sig själva. Det är tre gånger så många jämfört med förra året. Efter två eller tre månader utan lön har Röda Korset tvingats hjälpa fler invånare än någonsin. Det är invånare som inte längre har möjlighet att köpa medicin, livsmedel och hygienprodukter. 

Röda Korsets hjälppaket innehåller ofta även filtar och begagnade kläder. De begynnande problemen ses även hos de så kallade Comedores Sociales (soppkök) i hela landet. Hos dem få de som har det sämst ställt mat. Köerna till soppköken har blivit både tre och fyra gånger längre än normalt.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.