Lättnader i Spanien: Málaga kan få komma i Fas 1 på måndag

Lättnader i Spanien: Málaga kan få komma i Fas 1 på måndag

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Besvikelsen var stor när det i helgen gavs besked om att invånarna i Málaga och Costa del Sol tvingas stanna kvar i den så kallade Fas 0 i regeringens plan för återöppning av landet. De flesta hade nämligen förberett sig på att ta ett steg in i Fas 1, vilket bland annat innebär större rörelsefrihet för privatpersoner samt delvis återöppning av butiker och restauranger. Myndigheterna har dock sagt att man kommer att revidera situationen i Málagaprovinsen redan under helgen som kommer, vilket öppnar dörren för att provinsen kanske får träda in i den efterlängtade Fas 1 redan på måndag. Alternativet är att invånarna i provinsen måste vänta till den 25 maj. 

Förväntningarna förra helgen var att Málagaprovinsen, med undantag för Málaga stad och Rincón de la Victoria, skulle kliva in i Fas 1 redan i måndags, men de spanska myndigheterna valde att avvisa hela provinsen i sista minuten, primärt på grund av sista veckans stigande smittosiffror samt det faktum att provinsens städer ligger så tätt att det är svårt att implementera olika säkerhetsföreskrifter för olika städer.

Totalt 51 procent av Spanien befinner sig nu i Fas 1, härav hela Andalusien förtuo Málaga- och Granadaprovinsen. Men detta kan alltså komma att förändras under de kommande dagarna.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco