LIBERTY SEGUROS förklarar ändringarna gällande det s.k. gröna kortet

LIBERTY SEGUROS förklarar ändringarna gällande det s.k. gröna kortet

Fr.o.m. den 1 april kommer det gröna kortet, som verifierar att ett fordon är trafikförsäkrat, inte längre att vara grönt, och det kommer dessutom att skickas till försäkringstagaren per e-mail från dennes försäkringsleverantör. Försäkringstagaren kan således skriva ut sitt egna gröna kort i svartvitt på vanligt A4. Detta är ett steg i sektorns anpassning till den digitala världen, efter beslut hos Council of Bureaux i Bryssel.

Genom avancerade säkerhetsåtgärder och en centraliserad webbplattform får försäkringsgivare i medlemsländerna generera ”QR-kodade” gröna kort, som skickas till försäkringstagaren som en nedladdningsbar PDF, så det traditionella gröna kortet kan helt enkelt vara svartvitt.

Förändringarna innebär att när du kör i ett land anslutet till systemet så kan myndigheterna via plattformen automatiskt kontrollera om fordonet är vederbörligen försäkrat.

Men, trots förändringarna, påminner LIBERTY SEGUROS om att vid besök i länder som inte ingår i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) (som t ex Storbritannien och Gibraltar), så är det obligatoriskt att ha med sig det gröna kortet, även om det nu är i form av egen utskrift. LIBERTY SEGUROS försäkrar att processen att skriva ut det gröna kortet är lika lätt som att skriva ut en flygbiljett.

LIBERTY SEGUROS erbjuder ett brett utbud av skydd och din bilförsäkring kan skräddarsys efter dina individuella behov, t ex utökat skydd i händelse av totalhaveri eller stöld till 100 procent av nyvärdet om fordonet är mindre än två år gammalt eller 80 procent av nyvärdet om det är mellan två och tre år gammalt. Ett annat exempel är att ersättningsbil ingår som standard i upp till 45 dagar (35 dagar vid haveri) och försäkringstagaren får fritt välja verkstad vid fordran. LIBERTY SEGUROS har dessutom ett speciellt skydd för elfordon!

LIBERTY SEGUROS har fler än 300 utländska mäklare och agenter som talar ditt språk. Med fler än 175 000 utländska kunder är försäkringsbolaget förstahandsvalet för utlänningar i Spanien.

För att hitta din närmaste mäklare/agent, surfa in på www.libertyexpatriates.es. eller ring: 91 342 25 49.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.