Málaga CF vänder

Ett lugn har lagt sig över Málaga Club de Fútbol. Krisstämningen har vänt till entusiasm med bra sportsliga resultat och intresserade investerare på banan som vill köpa klubben efter att domstolen i Málaga, i ett mycket uppmärksammat fall, avsatt klubbens ägare och president shejk Al-Thani, från Doha i Qatar. Orsakerna var kriminella handlingar som bedrägeri mot Málaga CF samt pengatvätt.

Shejk Al-Thani har nu en arresteringsorder hängande över sig liksom även hans söner som suttit i styrelsen till Málaga CF har. Klubben drivs nu av en advokat från Málaga, utvald av domstolen.

I kölvattnet av dramatiken har det dykt upp investerare som önskar ta över Málaga CF. En del spanska och en del intressanta amerikanska grupper.

Först var det ett amerikanskt filmproduktionsbolag från Hollywood, med den kända skådespelaren George Clooney som medlem, som anmälde intresse, och därefter kom investerare från Kalifornien i bolaget American CF. Filmproduktionsbolaget har redan aktiviteter med ambitiösa projekt i Málaga och American CF har skickat sin advokat till Málaga för att förhandla.

På fotbollsplanen, där Málagaspelarna efter en stark period har möjlighet att kvalificera sig till play off för att flyttas upp till La Liga, spelas matchen mellan Málaga CF mot Real Zaragoza på Estadio La Rosaleda på söndag. Formstarka Zaragoza ligger på plats två i division 2 och Málaga CF har varit obesegrat under de senaste nio hemmamatcherna, senast mot Racing Santander, då inte färre än 24 000 åskådare satt på läktarna.

Biljetter till matchen Málaga CF – Real Zaragoza finns hos La Peña de Dinamarca:

info@malaga-support.dk – tel. +34 617 700 424

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.