Marbella och Estepona stänger alla icke-nödvändiga verksamheter

Marbella och Estepona stänger alla icke-nödvändiga verksamheter

Från och med natten mellan tisdag och onsdag ska alla icke-nödvändiga verksamheter hålla stängt i både Marbella och Estepona, samt fem andra mindre kommuner. Detta till följd av de höga covid-19-smittsiffrorna. De två nämnda kommunerna överstiger nu gränsen 1 000 nya smittade per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, och sällar sig alltså till de många andra kommunerna i Málagaprovinsen som redan tvingats stänga ned, vilket gäller bland annat Vélez-Málaga-kommun, som Torre del Mar tillhör. 

Nedstängningen av alla icke-nödvändiga verksamheter kommer att gälla i minst 15 dagar. Det uppskattas att flera andra kommuner på Costa del Sol kommer att nå gränsen för nedstängning redan i slutet av veckan, varmed det kommer att införas hårdare restriktioner i även de kommunerna, restriktioner som bland annat innebär att restauranger och barer, detaljhandel (med undantag för nödvändiga varor som t ex livsmedel), shoppingcenter, museer och idrottshallar måste hålla stängt.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.