Spaniens hälsominister drar sig tillbaka

Spaniens hälsominister drar sig tillbaka

I går (tisdags) var det Salvador Illas sista arbetsdag som hälsovårdsminister, dock kommer han inte luta sig tillbaka för det – tvärtom. Salvador Illa ska i stället ta steget till en ny toppost som spetskandidat inför regionalvalet i Katalonien den 14 februari. Illas beslut har skapat upprörda känslor i oppositionen, som anser det vara oerhört oansvarigt av honom att lämna hälsovårdsministeriet mitt under rådande pandemi. Internt i hans parti är man däremot positiv inför hans kandidatur, då han uppskattas vara rätt person för att socialistpartiet ska återfå sin styrka i Katalonien. 

Än så länge har det inte fattats beslut om en efterträdare till posten som hälsovårdsminister, men mycket pekar på att det kommer att bli en av Illas närmaste kollegor, som följt honom och hans arbete i hälsovårdsministeriet på mycket nära håll. 

(Källa: El País och Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.