Markanta prishöjningar på bilar från årsskiftet

Markanta prishöjningar på bilar från årsskiftet

Det blir upp till 10 procent dyrare att köpa ny bil nästa år. I Spanien kommer nämligen flera avgifter att höjas från och med 1 januari, vilket gör det markant dyrare att skaffa bil. Det handlar först och främst om nya internationella miljöavgifter på nya bilar samt den spanska regeringens prishöjning på registrering, vilket kommer få bilpriserna att höjas med mellan 5-10 procent. De kommande prishöjningarna i kombination med de svåra tider som råder på grund av coronakrisen uppskattas leda till en försäljningsminskning på mellan 30-35 procent år 2021, enligt de spanska biltillverkarna och bilåterförsäljarna (ANFAC), som inte förväntar sig några stödpaket från centralregeringen. 

Å andra sidan ökar försäljningen av begagnade bilar. På många platser har försäljningen av begagnade fordon nästan fördubblats, bland annat i Málagaprovinsen.

(Källa: Dagstidningarna La Vanguardia och Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.