Positiv utveckling i behandling av cancer

Positiv utveckling i behandling av cancer

Allt fler drabbas av cancer. Men omvänt överlever allt fler den allvarliga sjukdomen. Den senaste rapporten från spanska hälsovårdsnämnden visar att 55 procent av alla män och 61 procent av alla kvinnor överlever den allvarliga sjukdomen fem år efter att de konstaterats med cancer. Siffrorna baseras på personer som konstaterats med cancer mellan åren 2008-2013. Bäst ser det ut för patienter som får konstaterad prostata- eller bröstcancer. Bland dessa överlever 85 respektive 90 procent i det spanska sjukvårdssystemet. Däremot är det bara 13 procent som överlever lungcancer. 

Den positiva utvecklingen grundas på spanska läkares förbättrade kunskaper och behandlingsmöjligheter, att sjukdomen upptäcks tidigare samt patienternas vilja att byta livsstil.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.