Regeringen står inte still

Regeringen står inte still

Den nya regeringen har inte låtit vänta på sig med att börja arbeta. Pedro Sánchez och hans mannar (och kvinnor) gör allt för att genomföra deras vallöften inom det socialpolitiska området. Förra veckan höjdes pensionerna med 0,9 procent. I början av veckan höjdes lönerna till offentligt anställda med 2,0 procent och nu strävar den nya regeringen efter att höja minimilönen i landet till 1 000 euro per månad. Detta kan dock inte göras utan att arbetsmarknadens parter enas, men efter ett första möte med landets arbetsmarknadsminister under onsdagskvällen är parterna överens om förslaget. Frågan nu är bara om minimilönerna ska höjas redan i år eller om det ska ske löpande under några år. 

Minimilönen i Spanien uppgår i dagsläget till 900 euro per månad och drygt 1,4 miljoner löntagare arbetar för denna summa.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.