Räcker ut handen till utlänningar

Räcker ut handen till utlänningar

Costa del Sols kommuner kommer under det nya året att fortsätta sina kampanjer för att få utlänningar att mantalsskriva (empadronamiento) sig i den spanska kommun där de bor. Faktum är att tusentals utlänningar spenderar det mesta av året på Costa del Sol och faktiskt bor här, men utan att vara inskrivna i de lokala registren. Om alla skulle registrera sig, och därmed höja invånarantalet, skulle varje enskild kommun automatiskt få fler bidrag och resurser som: polistjänstemän, brandmän, sophämtare, sopstationer och funktionärer i kommunen. Det är resurser som kommer alla invånare till godo. Under de senaste åren har nästan alla kommuner satt in stora insatser för att locka fler utlänningar att skriva in sig – och med framgång. Costa del Sols kommuner är dock överens om att det fortfarande finns tusentals utlänningar som inte har mantalsskrivit sig i sina kommuner.

I de nya kampanjerna kommer kommunerna att fokusera på de fördelar som utländska invånare får genom att mantalsskriva sig i den kommun som de tillhör.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.