Registrering av bilar i Spanien

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Att registrera en bil i Spanien kan mycket snabbt orsaka huvudbry. Men så behöver det inte vara, om man söker professionell hjälp. Vill du köra din bil i Spanien rekommenderar Holms Bilregistrering att du omregistrerar den. I längden är det både mycket billigare och mindre stressande. Registreringsprocessen är organiserad från start till mål och garanterar en lätt och problemfri omregistrering. Med nästan 25 års erfarenhet av spansk bilregistrering kan Holms Bilregistrering erbjuda snabb och enkel professionell hjälp, för alla bil- och motorcykelrelaterade uppgifter. Holms Bilregistrering har sex kontor och deras medarbetare pratar sju olika språk, och kan hjälpa dig i hela Spanien.

Hos Holms Bilregistrering har de direktkontakt med spanska trafikverket (Tráfico) och kan därför göra registreringsprocessen mycket snabbare än de normala veckorna, eller till och med månaderna, som det kan ta att registrera eller omregistrera en bil i Spanien.

Som någonting helt nytt kan Holms Bilregistrering nu registrera bilar med telematik, alltså utan att behöva se bilden. Detta är mycket praktiskt och i dessa tider är det också en möjlighet som är corona-säker. 

Förr skulle en taxator kontrollera allt, men i dag kan det alltså göras med telematik. Trafikverket kan, med hjälp av chassinummer och intyg hitta teknisk information om alla fordon. Allt kontrolleras online och pappren skrivs också under elektroniskt.

Att omregistrera en bil är faktiskt ganska lätt med rätt professionell hjälp. Man behöver lämna in en kopia eller scannad kopia av pass och NIE-nummer samt lagfart, hyreskontrakt eller empadronamiento samt registreringsbevis i original. Holms Bilregistrering använder kurir till det praktiska, och dokumenten hämtas på din adress. När Holms Bilregistrering är färdiga med det praktiska, inom några dagar, skickar de registreringsskyltar och det nya registreringsbeviset till dig med kurir, antingen i Spanien eller i ditt hemland, och så är du redo att köra. Holms Bilregistrering hjälper dig även med kontakt till försäkringsbolag.

Du är naturligtvis fortfarande välkommen in på något av deras kontor för ett möte.

Hos Holms Bilregistrering är man engagerad i sitt arbete och sakerna fungerar. 

”Vi värdesätter koordination och organisation”, säger Tim Holm och förklarar: ”Vi kan naturligtvis kontaktas per telefon, och vi tycker om personlig telefonkontakt. Du är också välkommen att besöka oss på något av våra kontor. Den skriftliga korrespondensen sker dock endast per e-mail (ej SMS eller WhatsApp, reds. anm.). På så sätt garanterar vi att alla våra medarbetare har tillgång till korrespondensen som skett med kunden så att alla i vårt team kan ge optimal service.”

Holms Bilregistrering har omregistrerat fler än 35 000 bilar till spanska registreringsskyltar och är den största statsauktoriserade bilregistreringsfirman i Spanien. Företaget har fler än 20 anställda, och med en kombination av medarbetare från statens motorkontor samt professionella ingenjörer, kan de lösa alla import- och bilregistreringsrelaterade uppgifter.


Gällande regler för införsel av bil

Du får köra din bil i Spanien i 30 dagar, om du är spansk resident. Om du inte är resident i landet får du ha din bil i Spanien i sex månader, varefter den måste vara ute ur landet tolv månader, innan den får komma in igen. Stoppas du av polis är du förpliktigad att kunna bevisa att bilen ej varit i Spanien längre tid än tillåtet. Detta skiljer sig från andra EU-länder, där det är polisen som ska bevisa att bilen befunnit sig i landet för länge.

Om du inte kan bevisa att bilen ej överskridit den tillåtna perioden i Spanien blir bilen normalt konfiskerad av polis. Bötessumman för att ej ha omregistrerat bilen är 2 500 euro + kostnader för bortforslande av fordon samt uppställningskostnad. Utöver dessa kostnader ska det betalas registreringsavgift för att få hämta ut bilen.


Av Holms Bilregistrering

www.spanskbil.com

carsreg.holmes@gmail.com

Av Holms Bilregistrering

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco