Resebyråer vill ha återbetalning

Resebyråer vill ha återbetalning

Andalusiens resebyråer hotar med rättsliga åtgärder mot flygbolagen för att få återbetalning för inställda resor. När larmtillståndet trädde i kraft i Spanien den 14 mars förra året ställdes majoriteten av de planerade flygningarna till och från landet in. Men nu, mer än ett år senare, väntar många passagerare fortfarande på återbetalning för inställda resor. Detta påverkar dock inte bara privatpersoner utan även resebyråer, vars sektor, som i stunden lider oerhört, nu höjer rösten och säger att deras enda lösning är att stämma flygbolagen. 

Presidenten för resebyråernas förening i Málaga, Sergio García, säger att många resebyråer håller på att gå under. Han pekar speciellt på ett fall, där två flygbolag är skyldiga en resebyrå nästan 60 000 euro för inställda flyg på grund av covid-19-restriktioner. Föreningen uppmanar också nationalregeringen att ställa krav på flygbolagen om återbetalning. Vidare berättar García att flygbolagen i Europa är skyldiga 9 miljarder euro för inställda resor samt att 200 resebyråer redan strukits från det andalusiska turistregistret då de inte överlevt krisen. 

”Den rättsliga vägen är det enda alternativet”, avslutar han.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.