Orkidéer och grodor i Málaga

Orkidéer och grodor i Málaga

I veckan som gått har den spanska federationen för kommuner och provinser (FEMP) delat ut utmärkelser till två projekt som förenar vandring, miljöutbildning och bevarande av miljö i Málagaprovinsen. Bägge initiativen har koppling till vandringsleden Gran Senda de Málaga. Det ena initiativet, från Jimera de Líbar, är ”Los caminos de las orquideas” (orkidéernas väg) – en vandring där många av traktens olika orkidéer kan ses och där information också finns om orkidéerna. Det andra projektet handlar om förbättrade habitat för groddjur i Villanueva del Rosario, samt öka medvetenheten kring arterna och deras natur.

Fullmäktiga för miljö, turism och klimatförändringar, Cristóbal Ortega, tog emot utmärkelserna i Madrid. Utmärkelserna presenterades redan förra året, men har inte kunnat delas ut tidigare på grund av covid-19-pandemin. I samband med utdelningen betonade Ortega betonade att Gran Senda de Málaga inte bara visar provinsens varierande natur, utan även främjar naturturism samt skapar medvetenhet om natur och naturarv.

(Källa: malaga.es)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.