Restriktionerna ses över varje vecka

Restriktionerna ses över varje vecka

De dagliga smittsiffrorna och pressen inom sjukvården är nu så höga att Junta de Andalucía kommer att utvärdera utvecklingen av covid-19-smittan varje måndag och torsdag, och om nödvändigt kommer de även att införa nya restriktioner. I nästa hela Spanien har smittsiffrorna ökat så våldsamt under de senaste veckorna – även i Andalusien och Málagaprovinsen, att myndigheterna inte längre anser att det är tillräckligt att utvärdera situationen en gång i veckan, som hittills. Detta innebär att de rådande restriktionerna kan komma att ändras varje vecka. Därför skulle det inte vara förvånande om myndigheterna redan innan slutet av denna vecka kommer att tidigarelägga det nuvarande utegångsförbudet, som i skrivande stund är till kl. 22.00.

Mitt i denna tid, då restriktionerna skärps i hela landet, har centralregeringen dock klargjort att regionerna, trots fria befogenheter, inte kommer att få befogenhet att införa total lockdown, som Spanien levde i under halva mars samt april förra året.

(Källa: Dagstidningen Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.